duminică, 15 iulie 2007

În loc de horoscop sau “fiţuică cosmică”

Legătura studenţilor cu Cosmosul
- Pământ: Uraaaa!!! A venit racheta!!!
- Cosmos: Care rachetă, băi? Asta-i căciula cosmică ce a căzut în urmai unei „perturbări” a galaxiei. Cauza principală fiind orarul arhidecompensat al studenţilor!
- P: De care orar vorbeşti, tu, furculiţă cosmică? Noi aici le oferim studenţilor cea mai bună ambianţă de a studia. Mai bine ne-ai spune ce mai face tătuca Vox Stellus?
- C: Păi, uite că boss-ul nostru ne-a azvârlit aici pentru a face ravagii prin mediul studenţesc, întorcându-ne la sfârşitul expediţiei cu cele mai bune rezultate, adică – libertate studenţească, cărţi citite cu lumânări neaprinse, profesori care să nu arunce cu cretă în studenţi, ci numai cu note de zece, biblioteci cât mai goale astfel păstrând aerul curat al „ingeniozităţii”, cât mai multă bere în bazinul de la Palatul Sporturilor şi condiţii de a juca dame subacvatice. Şi până la urmă cu ajutorul lui Vox Stellus le vom oferi celor mai bravi studenţi o excursie de neuitat la noi în Cosmos.
- P: Băi, ideea ta e super, doar că n-ar strica de făcut un casting pentru a putea selecta studenţii care întrunesc calităţile necesare sau mai bine cei ce le vor putea respecta.
- C: Eu cred că pe această bucată de „meteorit” veţi reuşi să găsiţi nişte „cosmonauţi pământeni” care să uite de tot ce-i alma mater şi să poată oferi toată cunoştinţa marelui Cosmos şi nu în ultimul rând marelui nostru conducător Vox Stellus?
- P: Să-i găsim nu-i problemă. Problema cea mai mare e - cum să atragem cât mai mulţi „sponsori” pentru a-i putea ajuta pe discipolii noştri să petreacă un weekend printre stele!
- C: Eu cred că „sponsori” vom găsi, deoarece atât pământul, cât şi cosmosul au cadre suficiente de a putea stropi, cât de cât, feţele studenţilor cu puţin argint viu, pentru o mai bună adaptare a USM-iştilor, la temperaturile „necunoscute” lor, ce persistă în toate ţările cosmonautice. De exemplu, chiar Vox Stellus ne-a promis un teren bun şi „roditor” pe pământul cosmonautic. Nu demult s-au început şi lucrările pentru baza de odihnă, gardul deja-i făcut. Dar la denumirea acestei baze ar trebui să convină ambele părţi. Ce părere aveţi?
- P: Eu m-am gândit la o denumire poate să-ţi pare stranie – „Libertate cosmonautică”!
- C: Bravo bă’! Lumea cumpără cu milioane o bucăţică de pământ pe Lună, iar voi le oferiţi studenţilor voştri o viză aproape gratis pe acest „tărâm”, ceea ce mă face să fiu mândru de voi, dragi pământeni.
- P: Vasăzică, mie, dragă prietene, îmi rămâne să-i strâng pe toţi într-o „haraba cosmică” sau rachetă şi să-i expediez într-acolo, deoarece pe viitor n-ar strica să fie o legătură cât mai strânsă între USM şi Cosmos!
- C: Mă bucur enorm de mult că veţi colabora cu noi, căci uşile cosmonautice pentru USM-işti vor fi mereu deschise. Pentru cei suprasolicitaţi le vom oferi chiar o viză direct în Gaura Neagră a Galaxiei Noastre! Iar pe cei care, chipurile, învaţă, sunt sârguincioşi să-i expediaţi cât mai departe, undeva prin Saharna voastră, prin Marea „voastră” Neagră etc.! Să trăiţi!

Tanasii Victor

Niciun comentariu: