vineri, 12 octombrie 2007

Mihai Ghimpu a fost ales preşedinte al CMC


Majoritatea consilierilor municipali Chişinău l-a ales, în cadrul şedinţei de astăzi, pe Mihai Ghimpu în calitate de preşedinte al Consiliului municipal Chişinău. Creştin-democraţii afirmă că au fost excluşi din coaliţia majoritară din CMC, informează AP FLUX.
În cadrul şedinţei de astăzi, consilierii municipali l-au ales, cu 27 de voturi pro, pe liderul PL, Mihai Ghimpu în funcţia de preşedinte al CMC. În favoarea preşedintelui liberal au votat 5 consilieri din partea fracţiunii social-democrate, 3 – din partea liberal democraţilor lui Filat, 11 voturi – din partea consilierilor PL şi 6 – din partea AMN. De asemenea, pentru candidatura lui Ghimpu s-au pronunţat Oazu Nantoi (PD) şi Mihai Severovan (consilier independent).
Votarea de către reprezentanţii AMN, PL, PLD PSD şi PUM a candidaturii lui Mihai Ghimpu în funcţia de preşedinte al Consiliului municipal Chişinău reprezintă o excludere a creştin-democraţilor din coaliţia majoritară, consideră preşedintele fracţiunii PPCD, Alexandru Corduneanu.
El a precizat că alegerea lui Mihai Ghimpu a avut loc fără consultarea opiniei reprezentanţilor fracţiunii creştin-democrate, deşi aceştia fac parte din respectiva coaliţie. „După două luni de consultări cu Mihai Ghimpu, am reuşit să-l convingem să includă fracţiunea social-democrată în coaliţia majoritară, însă asta a dus la excluderea creştin-democraţilor din coaliţie”, a precizat Alexandru Corduneanu.
În acelaşi timp, liderul fracţiunii creştin-democrate din CMC consideră că noua majoritate, formată în urma votării candidaturii lui Mihai Ghimpu în funcţia de preşedinte al CMC, este foarte firavă, deoarece dispune de doar 27 de consilieri. Or, acest număr nu este suficient pentru a oferi o votare sigură. Potrivit lui Corduneanu, o majoritate puternică trebuie să dispună de, cel puţin, 35 de consilieri. „Noi vom monitoriza modul în care această majoritate, constituită ad-hoc în dimineaţa de astăzi, va gestiona treburile publice”, a mai spus Alexandru Corduneanu, citat de AP FLUX.

Niciun comentariu: